fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
25
november

OB FITKIDS programma

 

Gewoon leren sporten voor bijzondere kinderen

 

Vanaf januari 2018 start het Paramedisch Centrum Hoeksche Waard met het programma Fitkids. Fitkids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen van zes tot achttien jaar met een beperking of chronische/langdurige aandoening.

 

Over Fitkids

Sport en bewegen is voor iedereen belangrijk, ook voor kinderen met een beperking of chronische aandoening. Het programma is geschikt voor kinderen met bijvoorbeeld een scoliose, autisme, astma, het Syndroom van Down, een hartafwijking, vermoeidheidsklachten of voor wie het sporten in reguliere setting net iets moeilijker is dan voor anderen. Tijdens de Fitkidslessen wordt er niet alleen gewerkt aan de fysieke gezondheid van kinderen, maar ook aan de mentale en sociale gezondheid. Fitkids is een goede eerste stap om in beweging te komen, waarbij zij gedurende het programma hun eigen talenten leren ontdekken, plezier krijgen in bewegen en, indien mogelijk, uiteindelijk doorstromen naar een reguliere sportvereniging.

 

Fitkids bij het Paramedisch Centrum Hoeksche Waard

Het Fitkidsprogramma bij het Paramedisch Centrum Hoeksche Waard vindt plaats op dinsdagmiddag en vrijdagmiddag van 16.00-17.00uur in onze praktijk te Klaaswaal, Industrieweg 7b. De lessen bestaan uit een fitnesstraining, waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende fitnessaparaturen, en een sport- en spelgedeelte wat in groepsverband wordt uitgevoerd. Voorafgaand aan deelname aan Fitkids dient er een intake bij de kinderfysiotherapeut afgenomen te worden. Aan de hand van de resultaten van deze intake stelt de kinderfysiotherapeut een op maat gemaakt trainingsschema op. Onder begeleiding van de kinderfysiotherapeut en een fitkidsbegeleider zullen de kinderen vervolgens op eigen niveau in groepsverband kunnen sporten.

 

Kosten en deelname

Het Fitkidsprogramma wordt door een aantal zorgverzekeraars vergoedt, indien er een verwijzing van de kinderarts of andere specialist is. Wilt u uw kind graag deel laten nemen aan de Fitkidslessen of liever eerst een keer komen kijken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0186-571447 of stuur een email naar één van onze kinderfysiotherapeuten yvonne.wilborts@pmc-hoekschewaard.nl of sanne.hinten@pmc-hoekschewaard.nl. Ook voor meer informatie over het Fitkidsprogramma kunt u contact met ons opnemen of gaat u naar de website van Fitkids: https://www.fitkids.nl/.

 

We zien jullie graag tegemoet tijdens één van onze Fitkidslessen!

 

Paramedisch Centrum Hoeksche Waard

Industrieweg 7b

3286 BW Klaaswaal

www.pmc-hoekschewaard.nl