fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
15
juni

Meedoen regeling Hoeksche Waard

Vanaf 1 oktober 2017 hebben de gemeentes in de Hoeksche Waard een Meedoenregeling.
Er kan met terugwerkende kracht tot 1 januari 2017 om een vergoeding worden gevraagd

Wie kan een bijdrage aanvragen?

Een ouder van een kind tot 18 jaar kan een bijdrage aanvragen wanneer uw (besteedbaar) inkomen niet hoger is dan 130% van de bijstandsnorm. Per maand gaat het dan om een netto inkomen tot € 1.741,- voor een echtpaar/samenwonenden en tot € 1.219,- voor een alleenstaande ouder. Ook voor mensen in een schulddienstverleningstraject zijn er mogelijkheden.

Welke bijdragen zijn mogelijk?

    • Bijdrage Maatschappelijke participatie voor kinderen  
      Bel 088-6471100 voor meer informatie.

    • Jeugdsport- en cultuurfonds    

      Wanneer uw kind wil sporten of iets cultureels wilt doen, zoals bijvoorbeeld muziekles, kunt u via een intermediair= tussenpersoon een aanvraag indienen. Intermediairs zijn bijvoorbeeld een leerkracht (basis- en middelbare school), jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, sportbuurtcoach, huisarts of een maatschappelijk werker.

      De intermediair meldt u dan aan bij het Jeugdsport- en cultuurfonds en zij beoordelen of u voldoet aan de voorwaarden.

      De jaarlijkse bijdrage voor de contributie of noodzakelijke benodigdheden wordt direct aan de cultuurvereniging of sportvereniging uitbetaald. Ook vallen zwemlessen onder jeugdsportfonds, uw kind moet dan wel 6 jaar of ouder zijn. 

      Bel 088-6471100 voor meer informatie of bekijk de website van Jeugdfonds Sport en Cultuur

    • Bijdrage Schoolkosten     

      Basisschool
      Kinderen op de basisschool tot en met groep 7 kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage van €50,- per kalenderjaar.
      Kinderen op de basisschool in groep 8 kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage van € 100,- per kalenderjaar.

      Voortgezet onderwijs
      Als uw kind voor het eerst naar het voortgezet onderwijs (brugklasser) gaat, zijn er veel kosten. Denk aan een schooltas, gymkleding, smartphone, een rekenmachine, een atlas en woordenboeken. De eenmalige bijdrage voor deze kosten is € 300,-. Voor opvolgende jaren voortgezet onderwijs is een jaarlijke bijdrage van €50,- mogelijk.

      Als uw kind in het eerste jaar van het voortgezet onderwijs aantoonbaar huiswerkbegeleiding nodig heeft kunt u in aanmerking komen voor een bijdrage van € 50,- per maand. (maximaal zes maanden)

      Indien uw kind aantoonbaar tweetalig voortgezet onderwijs volgt, kunt u in aanmerking komen voor een tegemoetkoming van € 250,- per kalenderjaar.

      Lees dan de voorwaarden voor bijdrage in schoolkosten of bel 088-6471100 voor meer informatie.

    • Bijdrage Schoolkamp of excursie   

      Natuurlijk wil uw kind mee als er een schoolkamp of een excursie door school georganiseerd wordt. Voor deze kosten kunt u maximaal een bedrag van € 100,- per kalenderjaar krijgen voor uw kind op het voortgezet onderwijs.

      Lees dan de voorwaarden voor bijdrage schoolkamp of excursie of bel 088-6471100 voor meer informatie.

    • Bijdrage Computer    

      Heeft u kinderen op het voortgezet onderwijs jonger dan 18 jaar? Eén keer in de vier jaar kan per huishouden een bijdrage van maximaal € 350,- toegekend worden voor een computer, een laptop, tablet, smartphone of een printer.

      lees dan de voorwaarden bijdrage computer (hardware) of bel 088-6471110 voor meer informatie

    • Bijdrage Fiets  

      In de Hoeksche Waard is het heel gewoon behoorlijk wat kilometers te fietsen als je naar het voortgezet onderwijs gaat. Een goede fiets is dan belangrijk. Daarom kunt u voor elk kind tot 18 jaar op het voortgezet onderwijs één keer in de vijf jaar maximaal € 250,- ontvangen.

      Lees dan de voorwaarden voor bijdrage fiets of bel 088-6471100 voor meer informatie.

Meer informatie over de regeling en het aanvraagformulier staat op wi-hw.nL. Men kan ook contact opnemen met Werk & Inkomen Hoeksche Waard, op nummer 088 64 71 100.

2018-05-150733.Meedoenregeling 2017.pdf