U bent hier:

Home | Oud-Beijerland | De Bijenkorf

Groep De Bijenkorf is de tweede SO groep van De Ark.

 De Bijenkorf is een gezellige groep. Het lokaal is warm ingericht.Wij proberen een omgeving te creëren die de kinderen rust en veiligheid biedt. In deze groep gaan we verder waar de groep De Vlindertuin gebleven is. Per kind is en blijft het niveau verschillend. Wij beginnen de dag met een dagritme pakket, zodat de kinderen weten wat wij die dag gaan doen, dit biedt de kinderen duidelijkheid, veiligheid en structuur.

Een keer in de week eten wij brood van school. De tafel wordt gezellig gedekt en de kinderen leren om hun brood te beleggen en te snijden. Iedere dag eten wij in de eerste pauze fruit. De kinderen nemen geen koeken meer mee naar school.

Vrijwel dagelijks oefenen wij met ontwikkelingsmateriaal, maar ook oefenen wij het voorbereidend rekenen en lezen. Sommige kinderen oefenen het lezen met behulp van een leesmethode, andere kinderen oefenen Picto-lezen al naar gelang het niveau van de kinderen.

Wij knutselen, verven en tekenen om de creativiteit van de kinderen te ontwikkelen, maar ook om de beginselen van het knippen, plakken en verven bij te brengen.